Leer Ferry Asselbergs kennen

Gepubliceerd op: 20-10-2021

Ferry Asselbergs,

de man achter het Instagram account @huisartsenchauffeur

Mijn naam is Ferry Asselbergs en ik werk sinds ruim een jaar als huisartsenchauffeur voor Broeder de Vries. Hiervoor heb ik jarenlang op diverse plekken en met verschillende doelgroepen binnen de zorgsector gewerkt, met een uitstapje van een aantal jaren werken als acteur. 

Gek genoeg wist ik helemaal niet van het bestaan van het beroep huisartsenchauffeur. Ik had de gele Volvo's wel eens zien rijden maar had geen idee wie daar in zaten.

Een vriendin die op een SEH (spoedeisende hulp afdeling) werkt tipte me erover toen ik haar vertelde dat ik meer uitdaging zocht naast mijn werk in de thuiszorg. Na een open sollicitatie bij de Doktersdienst kwam ik te werken op de post in Amersfoort en voel me vanaf dag 1 als een vis in het water.

Sowieso is geen dienst hetzelfde en weet je nooit wat je gaat zien. Die dynamiek vind ik geweldig. Wat ik heel mooi vind aan ons werk is de ontmoeting, bij elke visite weer, met nieuwe mensen. Het feit dat we bij hen binnenkomen op een voor hen kwetsbaar moment en dan ook nog vaak in de intimiteit van hun slaapkamer vind ik heel bijzonder. Daarin probeer ik telkens het verschil te maken door respectvol en adequaat te handelen, ook met aandacht voor de eventueel aanwezige naasten van de patiënt. Het assisterend handelen en het leren van een casus maakt het werk voor mij enorm interessant.

"Ik blijf ontmoeten en leren, elke dienst en elke visite opnieuw."

Ik merkte vrij snel dat er in mijn omgeving weinig bekend was over ons beroep en het functioneren van de Huisartsenpost. 

Dat, en mijn enthousiasme over mijn nieuwe baan, was de aanleiding om Broeder de Vries te benaderen met het idee om hiervoor via een Instagramaccount meer bekendheid te creëren. Het idee werd enthousiast ontvangen en het account @huisartsenchauffeur is in een jaar tijd enorm gegroeid.

Het brengt ook diverse leuke en interessante projecten voort die ik deels zelf initieer maar die ook spontaan op m'n pad komen. Vanuit Broeder de Vries krijg ik het vertrouwen en de ondersteuning om deze projecten op te pakken. Zo was er afgelopen winter een fotowedstrijd waarvoor veel mooie foto's werden ingestuurd vanuit het land. Voor herhaling vatbaar lijkt me!

Zoals ik al zei is Amersfoort mijn vaste post maar ik vind het erg leuk om ook diensten te draaien op andere posten en daar weer nieuwe collega's en huisartsen te ontmoeten. Die diensten elders leveren meteen ook weer leuke content op, zoals recent mijn diensten op de post Maastricht en Heuvelland, waarin alles leek samen te komen:

Dienst doen in een kakelverse Hybride Volvo XC60 en daarmee visite rijden op plekken die ik alleen ken als toerist. Daarna één van de PR-projecten vervolg geven, samen met de collega's van Maastricht en twee enthousiaste jonge filmers, met opnames voor een korte film over de Huisartsenpost waarin ik nog één keer de rol van huisarts op me kon nemen, zoals ik dat eerder deed in Maastricht, maar toen voor Flikken.

Via het Instagram account en de daaruit voortkomende projecten wil ik in ieder geval de trots die ik voel voor ons werk een gezicht geven en een vraagbaak en aanspreekpunt zijn voor geïnteresseerden in ons werk en ons bedrijf. Dank aan alle collega chauffeurs voor hun bijdrage hieraan in de vorm van foto's en tips en dank aan Broeder de Vries voor de kansen die ik hiervoor krijg!

 

 

Klik hier voor het Instagram Account

@huisartsenchauffeur